36 km

Ca 8 km till Servestugan, 14 km till Tärnasjöstugan och 14 km Syterstugan. Och allt det tog endast 11,5 timmar. Men vi tar det från början.

Blåsigt Tältet Vi hade övernattat i den ganska trevliga och vindskyddade dalen. Bergen När vi kom upp lite längre på fjället, på väg mot Servestugan friskade det i rejält. Dalen Vi gick i ganska fint och blåsigt väder men bort mot horisonten såg vi ovädersmolnen hopa sig. Dit skulle vi.

Skylt När vi efter 2 timmar gick förbi Serve började stänka lite regn på oss. Men vi var nere i skogen så det blåste iallafall inte. När vi däremot fortsatte mot Tärnasjö älgade vi på upp över ett fjäll och vinden var på oss igen.

Vatten Vi klarade oss från regn men gick under hotfulla moln ner i en dal där vi lunchade.

Efter lunchen bar det upp på ett fjäll igen och nu blåste det rejält. Det var bitvis svårt att hålla sig på leden, men vi hade vinden mest i ryggen som tur var.

Efter 1,5 h vandring gick vi ner i skogen mot Tärnasjö. I Tärnasjöstugan åt vi mer mat och laddade för de avslutande 14 km till Syterstugan.

Bro Utsikt När vi började gå kom också regnet. Vi gick i 3,5 h med regnskurar som kom och gick. När vi väl såg STFs flagga vaja bakom ett krön blev vi glada - vi hade klarat dagens långa etapp. Yes!

Syterstugan I Syterstugan var det trevligt och inte mycket folk. Vi tvättade oss i bäcken, åt middag och sov sedan bekvämt inomhus.

Contents