Hemavan

Från Syterstugan borde vi ha kommit iväg fort på morgonen, eftersom vi slapp packa tältet. Men icke. Jocke tycker det är skönt med lugna mornar, och tar gärna en extra kopp kaffe. Samt pratar med andra…

Hur som helst kom vi iväg tillslut. Jocke hade vandrat i området tidigare men utanför leden så han skulle gå i gamla fotspår och lämnade leden för en “genväg”. Karin, som följde leden, kom först och torrast till Syterskalet där vi möttes igen.

Vi gick vidare genom den häftiga dalen till Viterskalstuga där vi lunchade.

Efter lunch fortsatte vi över de vackra fjällen till Hemavan. Väl framme var Jocke snabbast att passera porten för Kungsleden (så jag vann!! :D //Jocke).

Vi tog oss till Hemavan fjällstation för att lämna packningen och skyndade till Sportringen för att kolla kängor. Tyvärr var det inget där som passade. Vi gick tillbaka till fjällstationen, ordnade med tältet, duschade och bastade.

Sedan gick vi på Ica för att handla goda saker och gick sedan på en bra och trevlig restaurang i kvällssolen. Jocke drack för mycket kaffe. På natten kunde inte Jocke sova alls typ. Först på grund av kaffet, och sen för att han fick så ont i magen.

Contents