Vilodag 2

Äntligen lyckades vi ställa tältet i skugga för morgonsolen - vi sov till klockan 10. Såååå himla skönt, det var en bra start på vilodagen.

Vi tog oss i sakta mak upp till stugan för att laga frukost. Varmt termometern Prognosen för dagen var som igår, vaaaarmt.

Karin skriver Vi stannade i stugan, där gjorde vi först blogginlägg så nu är vi äntligen ikapp med dom. Efter det pratade vi länge med en dansk farbror som hade vart i området och vandrat 11 eller 12 gånger tidigare. Han har skrivit den enda danska boken om att fjällvandra. Han var journalist med något spännande projekt på gång, så han passade på att intervjua oss om vandring.

Kladdkaka vispas Efter det lunchade vi, Karin tog en extra måltid som någon hade lämnat kvar och till efterrätt köpte Jocke kladdkaka. Kladdkaka steks Kladdkaka serveras Själv åt han rödbetssoppa till huvudrätt, med chips som någon lämnat kvar.

Sen hände inte mycket mer, lite mer slöande och så packade vi ihop tältet för att gå vidare. Sandal Jocke gick hela kilometern ner till båten i sandaler, eftersom limmet i kängorna härdas.

Och sedan var det till att ro… Och värst av allt var att vi skulle behöva ro tre gånger.

Jocke ror Jocke rodde för allt han höll för i 50 minuter i motvind och motströms - som tur var mötte vi någon som rodde över åt andra hållet. Phew!

Camp Direkt där vi gick iland slog vi upp tältet och åt middag, uppvaktade av rejält med mygg. Fy för skogen!!

Nu ska vi sova, imorgon ska vi försöka gå de ca 35 km till Kvikkjokk. God natt!

Contents