Då kom regnet...

Eftersom vi var så trötta på mygg skulle vi ju gå 35 km till Kvikkjokk idag. Så blev det inte. Men det var nog lika bra.

Morgonsjö Dagen började som de flesta tidigare, på väg att bli vaaaarmt. Vi kom upp och iväg rekordsnabbt, 13 minuter tidigare än förra rekordet. Tjoho!

Karin En varm och jobbig uppförsbacke senare var vi faktiskt uppe på kalfjället igen, äntligen. Tyvärr blev det inte långvarigt. Efter bara två timmar var vi nere i skogen igen.

Jocke Nu rejält påjagade av stundade regn och åska. Vi gick o gick o gick… Det kändes ändlöst. Men tillslut! Regnet brakade loss. och vi hade bara 2 minuter kvar till Pårtestugan. Då gick det undan vill jag lova!

Snabbt in i stugan för att laga mat. Nu var dock Karin så trött så vi rastade ganska länge och bestämde att inte gå till Kvikkjokk. Istället tipsade stugvärden om en trevlig tältplats vid en sjö drygt en timme bort.

Karin sur Så där ligger vi nu i tältet. På vägen hit kom det en riktig åskskur så vi blev snabbt genomblöta. Men myggen försvann äntligen en liten stund! Mellan regnskurarna hann vi med att bada i sjön. Det var asskönt!!!! Lätt det varmaste vattnet vi har vart i hittils, och antagligen kommer att va i. Säkert 20+ grader.

Regnmoln Imorn är det upp tidigt för att hinna med båten vid Kvikkjokk. God natt!

Contents