Bastukväll

Stuga i Klimpfjäll Morgonglass Vi fick lov att börja med att städa ur stugan i Klimpfjäll, och passade på att ta varsin morgon-glass innan vi gav oss iväg. Efter bara nån km gick vi in hos Handlarn och laddade upp med mer energi, både direkt och till senare.

Har man tur kan måltiden bli en riktig festmåltid i en raststuga. Sådan tur hade vi vid lunch när vi kom till Slipsikenstugan. Där hade folk lämnat en massa mat som vi drygade ut lunchen med. Sten på vägen Här är leden ganska jobbig att följa för bitvis finns ingen stig att följa.

Matsal i Rauksjö Vi hade planerat att äta middag vid Rauksjö där ett vindskydd skulle vara. Men när vi kom dit var det en privat gård med stuguthyrning och servering under vintern. Vi frågade mannen som ägde gården, Tommy, om de hade nånting så att vi fick tak över huvudet. Det började nämligen regna och blåsa. Han var så generös att vi fick använda deras storkök i serveringen! På vintern gör de våfflor till alla hungriga skoteråkare (och skidåkare?).

Bastun När vi var klara att gå iväg ösregnade det och det såg ut som att det skulle hålla i sig. Vi hade 6,5 km kvar att gå för dagen. Men istället tog vi Tommys erbjudande om att sova i deras bastu nere vid sjön. Så snällt!

Jocke badar Så kvällen slutade med bastu och kvällsdopp. Till råga på allt lättade regnet och det blev en riktigt fin kväll.

Contents