Framme!

Treriksröset Nu är fjällen som allra bäst. Inte ett moln på himlen och 20 grader.

Campingtoalett Dagen startade i ett lugnt tempo på campingen i Karesuando. Det var deras andra sommardag och på gång att bli riktigt varmt (Karin har haft shorts på sig, hela dagen! Det betyder vaaaarmt…) Herrarnas dusch fungerade inte riktigt så Jocke fick duscha i en tunn stril av vatten.

Finlandsbron Till lunch gick vi över på finska sidan och åt buffé. Till slut kom bussen. Busschaffisen rabblade massa finska och lastade in väskorna. Den var ingen av passagerarna som förstod honom, vi var alla svenskar.

Kilpis Två timmar senare var vi framme i Kilpisjärvi. Det var varmt i solen så vi köpte kaffe och var sin glass i väntan på båten. Butturen som tog oss mot Treriksröset var lugn och trevlig.

Fotbad Det var häftigt och skönt att till sist komma fram till Treriksröset. Äntligen kan vi starta vandringen! Vid röset badade vi fötterna i varje land; Jocke tyckte Norge var bäst, medan Karin tyckte Sverige.

Midnattssol Vi tjuvstartade vandringen med att gå ovanför trädgränsen. Vid tolv-slaget tittade vi ut på midnattssolen. Vi har en riktigt bra början på vår resa.

Contents