Tage räddar dagen

Även den här dagen skulle spenderas med att gå på grusväg. Det var skittråkigt och solen gassade.

Men efter lunch kom räddningen! En man i en bil rullade förbi, stannade och frågade om vi ville ha skjuts. Vi tackade ja! Mannen som heter Tage berättade att han frågat flera vandrare om de vill ha skjuts men alla har tackat nej (det beror på att det bara är folk som går Gröna bandet här och de får inte bli skjutsade).

Vi blev skjutsade hem till Tages gård i Rönnbäcken där han byggt allt själv. Vi gick in och åt snacks och fick en pratstund. Det var trevligt att få träffa lokalbor.

Sen fick vi även skjuts de 10 km till Virisen. Det var skönt för det var mycket uppför!

I Virisen frågade vi en man (som driver en restaurang med White guide stämpel) om bra tältplatser i närheten. Mannen sa att vi skulle gå till husen vid sjön och sen 500m in i skogen för där skulle det vara fint. Vi gick enligt instruktionerna men inte hittar vi någon fin tältplats i den snåriga skogen… Så vi tror mannen sa så för att inte massa vandrare ska tälta i närheten av hans gård.

Vi hittade en liten plätt där tältet fick plats och han sätta upp tältet precis innan åskovädret kom. Det var ganska mysigt att ligga i tältet och höra på regnet.

Regnet slutade lite senare på kvällen så då skyndade vi oss att göra iordning oss för att sova. Trots att vi var så nära en sjö fanns inget bra ställe att tvätta sig på så vi fick använda våtservetter.

Contents